top of page
Søk

Lisa Aisato

Festivalutstilling | Norsk Litteraturfestival

31. mai - 19. juni 2022


 
"Juni"

Hos Galleri Zink under Norsk Litteraturfestival, i sin første større utstilling siden 2020, viser Lisa Aisato et bredt spekter av bilder fra sin karriere.


Salgsutstillingen består av 59 DGA/gicléetrykk med motiver fra ulike bøker, blant andre ‘Livet - illustrert’ og bøkene hun har laget sammen med Linn Skåber.


Lisas bilder spenner fra humor og

surrealisme til det alvorlige og melankolske, og denne gangen har hun med seg flere motiver hun sjelden stiller ut.Utstillingen åpnes av Linn Skåber tirsdag 31. mai kl. 16.00, og varer til 19. juni. Det vil også være boksignering med Lisa Aisato og Linn Skåber på åpningen.

 

"Rede"

Lisa Aisato er illustratør, forfatter og billedkunstner, født i 1981. Hun har gitt ut flere bøker og illustrert ukentlig for Dagbladet Magasinet fra 2009 til 2020. Hennes bøker er oversatt til over 40 språk.


Lisa Aisato er kanskje mest kjent for illustrasjoner i bøker som “Snøsøsteren”, “Til ungdommen”og hennes egen bok ”Livet – illustrert”, der hun har samlet illustrasjoner fra de siste 12 årene . Hun har det siste året vært aktuell med illustrasjoner i Linn Skåbers bok “Til oss fra de eldste”, og ”Å ri på enhjørninger” av Mariangela Di Fiore."Dun"

De fleste av hennes motiver er laget med en digital blandingsteknikk der mange av bildene starter på papir eller lerret for deretter å bli digitalisert og arbeidet videre med ved hjelp av en digital penn/pensel på tegnebrett.

Denne teknikken for å arbeide fram motivene kalles digital grafikk, digital blandingsteknikk eller DGA (Digital Graphic Art).


Motivene trykkes som giclée/DGA i begrenset opplag, og er nummererte og signerte. Giclée (Giclée Fine Art Print) er betegnelsen på hvordan selve trykket produseres. Gicléetrykk er en digital blekkutskrift av høy kvalitet for fremstilling av kunsttrykk.


"Dypdykk"

Giclée-metoden krever spesielle, avanserte printere og en kombinasjon av lysekte blekk og syrefritt papir Hun lager også en sjelden gang malerier, og disse er laget med gouache og blekk på upreparert bomullslerret.


Lisa Aisato har utdannelsen sin fra Einar Granum Kunstskole og Strykejernet Kunstskole. Hun har siden 2008 gitt ut 7 egne bøker, illustrert over 40 bøker, og vært nominert til en rekke priser. Hun har også mottat Teskjekjerringprisen sammen med Haddy Njie for boka ”Snart sover du”, Ordknappen for boka ”Jenta som ville redde bøkene” med Klaus Hagerup, og var vinner av Bokhandlerprisen for sin egen bok ”Livet - Illustrert”.

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page