top of page
Søk

Bjørnulf Dyrud

PÅSKEUTSTILLING

9. april - 30. april 2022


Galleri Zink ønsker velkommen til årets påskeutstilling med Bjørnulf Dyrud. Utstillingen åpnes palmelørdag 9. april kl. 13. Utstillingen varer til 30. april.


Bjørnulf Dyrud har en bred kunstnerisk bakgrunn med mye erfaring fra musikk og scenekunst i tillegg til maleri. Han har 5-årig høyskoleutdannelse innenfor scenekunst og billeduttrykk, og arbeidet i mange år som profesjonell scenekunster i Sveits. Han har også vært aktiv som musiker. Siden 2003 har han hatt fulltidsvirke som billedkunstner.Dyruds uttrykk er i hovedsak abstrakt, men det sterke forholdet til norsk natur gir gjerne sitt preg til maleriene ved at landskaper og mennesker trer frem i ulike scenarier. Fargenes klang er en viktig del da disse utgjør malerienes akkord.


”Bjørnulf Dyruds arbeider er personlige og av høy kunstnerisk kvalitet. Han har tilegnet seg et rikt kunstnerisk register som han på en fantasifull måte utforsker og anvender i sine bilder.

Hans utgangspunkt er naturen, som han tolker på en personlig måte i sine lyriske abstraksjoner.”


- Ørnulf Opdahl


Bjørnulf Dyrud har stilt ut på mange gallerier over hele Norge, samt hatt flere utsmykkingsoppdrag, blant annet Sykehuset Innlandet, NTNU Gjøvik, Rikstrygdeverket, Hedemark Sparebank m.fl..


Han har hatt utstillinger i Spania, Kina, Bulgaria og USA, og har også arbeidet med performance.

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page