top of page
Søk

Monolog | Magne Furuholmen

Galleri Zink og Norsk Litteraturfestival ønsker velkommen til festivalutstilling med Magne Furuholmen fra 25. mai til 13. juni 2021.


 

Kunstnersamtale | tirsdag 25. mai kl. 16 | Verdensteatret | 180 kr.

Magne Furuholmen og Morten Qvenild i samtale med Marte Spurkland

Arrangementet vil også være tilgjengelig via digitalt festivalpass


Utstillingsåpning | tirsdag 25. mai kl. 17 | Galleri Zink | Gratis

Merk at pga. smittevern slippes man inn i galleriet i puljer for å se utstillingen.

 

 

Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom mer enn 30 år i bandet a-ha har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.


Magne Furuholmen Monologues 30
Monologues 30, 2007, monotype/olje på lerret

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin, Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen.


Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker, og i de senere år som skulptør. I 2016 ble Furuholmens tildelt sitt hittil største oppdrag; Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu.


Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen allerede i 1996. Hans verk er innkjøpt av Norsk Kulturråd og representert ved en rekke offentlige og private institusjoner, inkludert Bibliotheque National de France, og Kupferstichkabinett Staatliche Museen zu Berlin.


Gjennom som sitt virke som musiker, komponist og visuell kunstner har tekst stått sentralt i Furuholmens arbeider. Litteratur og språk (særlig latin og engelsk) har vært bærende elementer i kunstnerens komposisjoner. Som Litteraturfestival- kunstner har Furuholmen valgt verk hvor litteraturen står sterkt i både skulptur, lerret og grafikk i et utvalg som gjør denne utstillingen til en mindre retrospektiv utstilling.


Furuholmen er tildelt æresdoktorat ved Universitet i Agder, og har aktive styreverv blant annet i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse QSPA. Han har tidligere vært styreleder for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page