top of page
Søk

Runi Langum | Peer Gynt

26. juni - 7. august 2021

 Galleri Zink og Peer Gynt AS ønsker velkommen til årets Peer Gynt-utstilling med Runi Langum i Galleri Låven på Peer Gynt Arena på Gålå. Utstillingen åpnes lørdag 26. juni kl. 13.00, og markerer starten på årets Peer Gynt-sommer.
«Utstillingen er bygget på et dreiepunkt i handlingen i «Peer Gynt»: Solveigs valg, og møtet mellom Solveig og Peer. De to så hverandres lys, og trengte og brukte hverandre. Utviklingen av Peers muligheter som et helt menneske får lys fra Solveig, og hun besitter en personlighet som kontrasterer hans.


Min visuelle innfallsport er Solveig. Solveig er mer enn en ventende, lengtende og passive muse. For meg er hun på mange måter Peer Gynts kvinnelige motpart. Hun er et menneske med sterk frihetstrang som tar en beslutning i kraft av møtet med Peer og står for den.Solveig tok spranget og brukte det sterke møtet med Peer til å skape sitt liv. Spenningen ligger i om Peer noen gang våger å ta dette valget på sin elleville ferd.»


«Vi treffes ved siste korsveien, Peer; og så får vi se om -; jeg sier ikke mer.»Til utstillingen har Runi Langum også laget en kunstbok som har som formål å åpne teksten til Peer Gynt på en ny måte. Boken har fått form som en av Langums egne skissebøker, en stor billedbok som kan gi leseren overraskelser underveis og tillater en variasjon mellom abstrakte og figurative bilder og skisser som teksten har gitt inspirasjon til. Den er en visuell iscenesettelse i bokform, og tegningene og skissene skaper nye linjer å fortolke fritt ut fra. Boken er et prosjekt i samarbeid med Kristin von Hirsch, med tekst fra Finn Skårderud.


Runi Langum regnes som en av Norges fremste tegnere. Som billedkunstner er hun særlig opptatt av bevegelse, og hennes foretrukne medium er pastelltegning på papir og lerret. Langum ble født i Drammen i 1958. Med en far som arbeidet på papirfabrikk, en kunstnerisk mor og god tilgang på tegneark, fattet hun tidlig interesse for tegning. Runi Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1978-1983). Hun fortsatte studiene ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris (1983-1986), med spesialisering i tegning. Langum er representert ved en rekke gallerier i Norge, bl.a. Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Haugar Vestfold Kunstsenter.


ÅPNINGSTIDER GALLERI LÅVEN


26. juni // 13 - 17


27. juni - 11. juli

torsdag - søndag // 12 - 16


15. juli - 18. juli

torsdag - søndag // 12 - 17


22. juli - 7. august

mandag - tirsdag // 11 - 17

onsdag - søndag // 11 - 18


Siste dag lørdag 7. august


Comentários


Kategorier

Arkiv

bottom of page