top of page
Søk

Finn Lande Andersen

JUBILEUMSUTSTILLING - 80 ÅR


Galleri Zink ønsker velkommen til jubileumsutstilling med Finn Lande Andersen som i november

fyller 80 år.


Utstillingen åpnes av Vilde Kamfjord

lørdag 6. november kl. 13.00.


På utstillingen vises nye malerier, og tidligere tegninger, collager og akvareller.Finn Lande Andersen (1941 - ) har tegnet og malt hele livet, og var tidlig bestemt på at det var maler han skulle bli. Han vokste opp i Norges Bank på Stortorget midt i Lillehammer, med kinoen som nærmeste nabo. Da de eldre søstrene tok ham med på kino som femåring, ble han møtt med en verden så mye større enn hans egen. Det gav grobunn for fantasi og fortellertrang, og en stor interesse for folk.Fra han var 17 år, i 1958, studerte han først to år på Kunst- og Håndverksskolen i Oslo, før han fortsatt videre i tre år på Statens Kunstakademi. Finn Lande Andersen debuterte i hjembyen i 1964 i den gamle malerisamlingen (nå Lillehammer Kunstmuseum) i Hammergården. Med seg hadde han kunstnerkollega og venn Inger Brun fra Skien, og i lokalavisa ble han den gang omtalt av den erfarne billedkunstneren Halvdan Holbø som «et nytt skudd på stammen når det gjelder Lillehammermalerne».


I 1968 flyttet Finn Lande Andersen til Danmark hvor han blant annet studerte fem år ved Kunstakademiet i København. Etter mange år i Danmark flyttet han «hjem», og har siden 1991 vært bosatt på Lillehammer.


Siden debuten har Finn Lande Andersen holdt mange utstillinger både i Danmark og i Norge, utført flere utsmykninger, og blitt innkjøpt av flere museer. I Lillehammer har han blant annet laget utsmykning i Kulturhuset Banken, Lillehammer Bibliotek, Hammartun skole, Norde Ål Kirke og Bokbussen for Fylkesbiblioteket.

Kategorier

Arkiv

bottom of page