top of page
Søk

Dag Bratbergsengen - DølaJazz Festivalutstilling 2021


Logo DølaJazz

Galleri Zink og DølaJazz ønsker velkommen til årets festivalutstilling med keramiker Dag Bratbergsengen. Utstillingen åpnes av tidligere Kultursjef på Lillehammer Øyvind Pedersen torsdag 7. oktober kl. 17.00. Musikalsk innslag ved Magnus Bakken på saksofon.


 

Keramiker Dag Bratbergsengen er fra Lillehammer, men har de siste 20 årene bodd på Notodden hvor han også har eget verksted og et lite galleri. Hans arbeider står i den lange tradisjonen av folkekunsten som alltid har vært fascinert av underlige fantasivesener, som forteller om menneskets liv og død.

Han har deltatt på over 60 forskjellige kollektivutstillinger og en rekke juryerte utstillinger, og har hatt separatutstillinger på Lillehammer flere ganger og ellers rundt i hele landet. En rekke utsmykningsoppdrag har det også blitt, blant annet for Lillehammer Kommune, Notodden kommune, Trondheim kommune, Kongsvinger Sykehus, Notodden sykehus, og Skien Fritidspark. Dag Bratbergsengen er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Oppland fylke, Hedmark Fylke og Nord-Trøndelag fylke, og har mottatt flere kunstnerstipend.Jazz og kunst

”Nå når jeg har fått den æren av å være festivalutstiller under DølaJazz, har jeg selvsagt tenkt på hva med meg og jazz. Egentlig er jeg nokså alt-etende hva musikk angår. Her på Notodden står selvsagt bluesen de fleste nær, og festivalen er viktig for byen. Men jeg lytter heller på jazz, og gjerne med musikere som improviserer. Jazz utfordrer meg som lytter, samtidig som den både kan overraske og gi veldig store øyeblikk. Dessuten minner det mye om måten jeg arbeider på. Konsentrasjon, øyeblikket, stemningen, følelsene gir uttrykket, kombinert med en trygghet og erfaring med det materialet jeg jobber med. Akkurat som jazz frigjør den tekniske ferdigheten uttrykket. Hver skulptur jeg lager blir unik, og hver enkelt jazzkonsert er også det. Veien blir til mens man går. Velkommen til utstilling!”

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page