top of page
Søk

Terje Risberg og Ingrid Lilja Arntzen

12. mars - 3. april 2022


Galleri Zink ønsker velkommen til utstilling med Terje Risberg og

Ingrid Lilja Arntzen. Utstillingen åpner lørdag 12. mars kl. 13.00.Terje Risberg er en av mesterne innen grafikk på den nordiske kunstarenaen. En kunstner og håndverker som behersker de mest krevende prosessene innen dyptrykksfaget. For ham er den håndbaserte trykkemåten en viktig del av den kunstneriske prosessen. I motsetning til maskingjorte trykk, vil de manuelle metodene han benytter gi karakter til hvert enkelt trykk.Risberg er kjent for sine stille og intense komposisjoner med naturtemaer, der menneskene kun har vært tilstede som betraktere utenfor billedkanten. Han har speilet naturen som omgir oss, slik den viser seg når vi er alene med den. Landskapet slik det fremtrer uten kulturens spor.

Denne gangen viser kunstneren også et annet uttrykk, der figurer og objekter opptrer i bildene. De hendelsene som utfolder seg er ikke alltid direkte tolkbare, men bærer likevel på forunderlig vis en gjenkjennelse i seg. Komposisjonene har allikevel den velkjente «Risbergske» balanse, og dyptrykkets stofflighet gir en egen malerisk kvalitet til de grafiske bladene.


Terje Risberg er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo. Han er en av de norske kunstnerne som har arbeidet lengst med dyptrykk- teknikkene, og har et stort publikum i Norge og Skandinavia. Risberg er representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet/Nasjonalmuseet for Kunst, Norsk Kulturråd, Nasjonalbiblioteket, Det Norske Storting, Det Kongelige Slott, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Utenriksdepartementet, Universitetet i Oslo, Svalbard, Polarmiljøsenteret Tromsø, Hafnarborg Island, Europäische Akademie Berlin, Efta- domstolen Luxemburg, Telenor Corporate University, Space Group Seoul, Grafikens Hus Sverige, Nordea Bank London m.fl.Ingrid Lilja Arntzen er tidligere gallerist og musiker, men har de senere årene gjort seg bemerket med en rekke fine utstillinger av dyptrykk og malerier med til dels store formater. Hennes uttrykk beveger seg uanstrengt mellom det surrealistiske og det abstrakte, og de harmoniske fargeklangene er et gjennomgående særtrekk ved hennes arbeider. Ingrid Liljas bilder kan ved første øyekast virke tilforlatelige, men inneholder et svært personlig univers. Hun balanserer mellom humor og alvor på en måte som peker mot noe dypt eksistensielt. Denne måten å stille spørsmål om tilværelsen på, gjør kunstnerskapet hennes allment relevant.Ingrid Lilja Arntzen har i de siste tre år hatt separatutstillinger i Anno Norsk Skogmuseum, KHÅK-Ålesund Kunsthall, Galleri Bi-Z i Kristiansand, og Galleri Maerz i Molde. Hun var også en av få norske deltakere i Nordisk Grafiktriennal XVI i Sverige i 2020. Hun deltok også på Østlandsutstillingen i 2019. Hun er representert i Kjell Holms Kunstsamling, Ålesund, Nesodden Kommune og flere offentlige og private institusjoner. Et av hennes grafiske blad ble også benyttet til Filmkritikerprisen i 2018.

Opmerkingen


Kategorier

Arkiv

bottom of page