top of page
Søk

WIDERBERG x 3

Festivalutstilling Vinterspill

16. februar - 26. mars 2023

Frans Widerberg, Nico Widerberg, Thomas Widerberg


Galleri Zink ønsker velkommen til Vinterspillutstilling med Frans, Nico og Thomas Widerberg. Utstillingen åpnes av Kultursjef i Lillehammer, Olav Brostrup Müller, torsdag 16. februar kl. 18.

Et musikalsk innslag ved Sonoko Miriam Welde på fiolin og Michael Andreas Grolid på bratsj gir oss en liten smakebit på årets kammermusikkfestival, Vinterspill 2023.


 

GALLERIMATINÉ | Lørdag 18. februar kl. 15

Velkommen til Vinterspill-konsert på Galleri Zink, med Bjørg Lewis, Berit Cardas, Sonoko Miriam Welde, Michael Grolid og Edvard Erdal. Les mer og kjøp billetter på vinterspill.no

 


 
Frans Widerberg

FRANS WIDERBERG (1934-2017) regnes som en av Norges fremste kunstnere. Han var en gnistrende kolorist, og primærfargene ble en viktig del av det Widebergske uttrykket. Frans Widerberg var opptatt av mennesket, og viktige temaer i bildene er de tingene vi aldri slutter å undres over, som kjærlighet, følelser og livslyst. Motivene er ryttere på hester, kentaurer og figurer som svever i et åpent landskap. Landskapene er tidløse og stedløse, og uttrykket er energisk og ekspressivt, med heftig fargebruk og strek. I utstillingen møter vi Frans Widerberg sitt univers gjennom et knippe flotte litografier.
Nico Widerberg (foto: Trygve Indrelid)

NICO WIDERBERG (1960-) Nico Widerberg regnes i dag som en av samtidens mest betydelige billedhuggere. Han ønsker å fryse opplevelser og gi liv til det som er dødt, og legger en ny sjel i materialet. Han tror det finnes en kraft utenfor ham selv som han kan videreføre til kunsten. Den blir forsterket ved at han søker og er i bevegelse. Han er særlig kjent for sine skildringer av menneskeformen, og mener at mennesket som form og figur har uendelige muligheter.


”Det nærmeste jeg kommer meg selv er når jeg har med menneskefiguren å gjøre. Det handler om å bruke formen og forenkle den.”


Nico Widerberg arbeider hovedsaklig som billedhugger, men har har gjennom hele sitt 30 år lange kunstnerskap også arbeidet med grafikk og maleri. At han har forskjellige utrykksformer, ser han på som en fordel, og at de forskjellige teknikkene og uttrykksformene inspirer hverandre gjensidig.

I denne utstillingen viser Nico Widerberg en serie nye og kraftfulle tresnitt.
Thomas Widerberg

THOMAS WIDERBERG (1964-) er utdannet komponist og musiker, men jobber primært som fotograf. Under Lillehammer-OL i 1994 laget Widerberg musikk og hadde regi til et billedspill om Nordlys sammen med en fotograf fra Andøya. Han ble kjent med en astrofysiker og fikk stor interesse for nordlysfenomenet. I 1994 dro han opp til Svalbard en uke hver måned for å fotografere og ble sterkt inspirert av skyggespillet og de nakne fjellene. Han satset mer og mer på fotografiet som uttrykk, og debuterte som kunstfotograf på Svalbard i 1996. Som kunstfotograf er han opptatt av å tematisere stillhet og ensomhet. Ikke den negative ensomheten, men den positive selvvalgte. Motivene viser ofte øde fjell og landskap, gjerne inspirert av verdensrommet. Han bruker også ofte selvkomponert «kosmisk» samtidsmusikk som et bevisst virkemiddel, både i sin egen arbeidsprosess, og på utstillingene for å gi publikum den rette helhetsopplevelsen.Σχόλια


Kategorier

Arkiv

bottom of page