top of page
Søk

Trine Lindheim og Trine Midtsund

27. februar - 21. mars 2021

Velkommen til utstilling med Trine Lindheim og Trind Midtsund!

Utstillingen åpnes av Direktør ved Lillehammer Kunstmuseum, Nils Ohlsen, lørdag 27. februar.


Åpningstale ved Nils Ohlsen


Trine Lindheim

På denne utstillingen viser Trine Lindheim arbeider innenfor tresnitt, objekter og papir-arbeid i en blandet teknikk mellom trykk og maleri.

I tresnitt arbeider hun i et stilisert figurativt uttrykk der figurasjoner opptrer mer som symboler. Treplatens årringer kan assosieres med hav og himmel. En hyllest til livet og sorgen over det vi er i ferd med å miste, er temaer som går igjen.

Med blandet teknikk trykker hun treets former ned i tykt papir for så å la malingen renne ned i papirets rifter og spor. Trykket får en taktil og rustikk overflate. Med utgangspunkt i spiralformen går linjene ut og inn av billedflaten, krysser hverandre for så å forsvinne eller komme tilbake. Spiralen har blitt brukt av ulike kulturer i årtusener. Energi, sentrering, utvidelse, utvikling, bevissthet, reise og evighet.

Med objekter arbeider Lindheim med sommerfuglen som tema. Sommerfuglen med en menneskeskikkelse kan være et bilde på mennesket og naturens sårbarhet og mennesket som en del av en større helhet. Transformasjonen og metamorfosen de går igjennom kan være et bilde på nødvendigheten av forandring og menneskets muligheter. De representerer forvandling, metamorfose og nødvendigheten av et lettere fotavtrykk.


Trine Lindheim kommer fra Nøtterøy. Hun bor og arbeider i en av kunstnerboligene på Ekely i Oslo.

Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi. Siden debuten på Unge Kunstneres Samfunn i 1985 har hun hatt mange separatutstillinger i både inn- og utland, og er innkjøpt av blant annet Museet for Samtidskunst, Norsk Kulturråd og Statens Konstråd i Stockholm.


Trine Midtsund

Trine Midtsund viderefører en mange tusen år gammel fyringstradisjon. Med bakgrunn fra Frankrike, Irland og England, samt opphold i Korea, Ecuador og Colombia bringer hun kunnskapen videre til sine lærlinger på verkstedet sitt i Larvik, og trekker gamle tradisjoner inn i nye hjem.


Med fokus på funksjonalitet og en sterk og ærlig form, ønsker hun med sine arbeider å heve den hverdagslige kaffekoppen eller tekannen til noe nært og sanselig- som gjør oss bevisst hva vi omgir oss med. Vi tar bedre vare på noe som snakker til sansene våre, og som er skapt i samspill mellom oss og naturen.


I vår digitale hverdag hvor hendene våre nesten kun berører glatte elektroniske flater, øker behovet for det genuine, ekte og taktile, som vi kan kjenne oss igjen i, og lese en historie fra. Vi trenger å omgi oss med sjelfulle gjenstander som bærer preg av at de er skapt av hender og brent av ild. Disse arbeidene forteller historien om sin tilblivelse gjennom overflatene som dannes av flammenes dans i ovnen på 1300 grader C, aske som smelter på leirkroppen og forvandles til glasur i naturens egne farger og teksturer.

Kategorier

Arkiv

bottom of page