top of page
Søk

Tor-Arne Moen

God Gammeldags Vinter

1. april - 23. april 2023 | Påskeutstilling


Galleri Zink ønsker velkommen til påskeutstilling med Tor-Arne Moen. Utstillingen åpnes av Arne Børresen lørdag 1. april kl. 13!
Tor Arne Moen er maler og grafiker som bor og arbeider i Notodden med atelier i Notodden Næringspark. Han begynte å male med oljefarger som ni-åring, og fram til han var nitten malte han tradisjonelle landskap. Gjennombrudd kom med en serie oljemalerier til Hamsun samlede verker i 1994, som også var Moens hovedfag ved Kunst- og Håndverkskolen i Bergen. Serien fikk sitt eget galleri på Hamarøy i 1995.” Det er måten motivet behandles på som er drivkraften. Følgelig skulle en tro at det ikke spilte noen rolle for den som maler om motivet er en motorsykkel, en naken dame, eller et landskap. Jeg har vært innom de fleste arketypene av figurativt maleri, og har vel hele tiden søkt størst mulig ro omkring prosessen. Det å male er for meg en gammeldags, meditativ beskjeftigelse som ikke følger med i tiden på samme måte som verden forøvrig.”
De senere årene har Moen arbeidet med en type erindringsbilder, som regel med utgangspunkt i egne familiebilder eller egen barndom. Det er ikke for å dokumentere fortiden eller for å lage en slags rekonstruksjon, men mer for å avbilde en erindringsprosess. Han prøver å fange et øyeblikk, et halvt utvisket minne. Det er ofte en nostalgi i hans bilder som kan skape en melankolsk stemning. Det er ikke nødvendigvis at bildene i seg er melakolske, men de skaper lengsler etter en tapt tid vi aldri kan komme tilbake til.

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page