top of page
Søk

Ståle Blæsterdalen

Separatutstilling | 29. april - 14. mai 2023


Velkommen til utstilling med Ståle Blæsterdalen! Utstillingen åpner lørdag 29. april kl. 13.00. I utstillingen finner vi nye tresnitt, kollasjer og skulpturer.Ståle Blæsterdalen er kjent for sine stemningsfulle tresnitt med reinsdyr, elg, høyfjellandskap og mennesker som gjennomgående motiver. Savn, søken, lyst og nød kan være med å forme motivet og gjørenoe tilsynelatende ordinært og dagligdags til noe med en større betydning.


Blæsterdalen setter dagens forbrukssamfunn opp mot sin egen erfaring fra oppveksten på en fjellgård i Atnadalen i Folldal. Selv sier han at "dette himmelnære og karrige landskap ligger meg nært om hjertet". Her finnes kontrastene i lys og mørke, vinter og sommer, ungt og gammelt. Han er også opptatt av hvordan landskapet endres, og alvoret i hvordan menneskene selv påvirker klimaet og skaper nye utfordringer både for seg selv og naturen.


"Å arbeide med bilder fortoner seg ofte som en sammensmeltingsprosess, der det dreier seg om å føye det indre landskap, fantasiens, sammen med den ytre gjenkjennbare. Flere meningslag kan være lagt inn, tanker som skal ligge under og vibrere som resonansen i et instrument" - Ståle BlæsterdalenI arbeidet ligger tegningen alltid til grunn, enten det ender i tresnitt, kollasjer eller skulpturer. Blæsterdalen foretrekker å bruke materialer som er lett tilgjenglige, som bearbeides med håndverktøy. Uttrykket er forenkelt, og det overflødige er skrelt vekk til poetiske og tidløse arbeider.

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page