top of page
Søk

Sommerutstilling Røisheim

25. juni - 24. september 2023


Velkommen til årets sommerutstilling i Stabburet på Røisheim!

I år viser vi malerier av Finn Lande Andersen (1941) og Anne-Lise Knoff (1937-2005), og fotografier av Ole Marius Jørgensen (1976).

Utstillingen åpnes søndag 25. juni kl. 14.00.


 

Søndag 25. juni kl. 18.00 | Kunstnersamtale

Finn Lande Andersen og Anne-Lise Knoff var nære venner og kollegaer. Det er derfor spesielt hyggelig å vise deres bilder i en felles utstilling. De har begge en stor detaljrikdom i sine malerier og har latt seg inspirere av dikt og eventyr. Hør Finn Lande Andersen og Johan Mæhlum i samtale om Andersens og Knoffs kunstnervennskap gjennom 50 år.

 


Finn Lande Andersen er i sitt kunstnerskap en fantasifull, formsikker og folkekjær foteller, med bilder preget av stor fargebruk og ornamentikk. Maleriene er ofte en type bildefortellinger. Forgrunnen åpner et slags tablå med syn innover mot flere lag av farger og former. Han forteller om verden slik han ser og har sett den, erfart og fantaserer om. Han kunst peker i dag mest mot naturen, og den kan skape både undring og sinnsro.


”Jeg hørte alltid at kunstens vei var lang og tornefull. Minst 70 meter sa Storm P (dansk humorist). Jeg har vært innom collage, akryl-maling, tusj-tegninger på den 70 meter lange veien, men etterhvert tok olje-malingen mest plass. Å lage bilder for meg er en rebus som skal gå opp. Et kontinuerlig arbeid er det beste for meg, å være i prosessen. Så er det bare å fortsette så lenge det går.”



Anne-Lise Knoff gjorde seg bemerket som maler og grafiker med et ornamentalt og religiøst uttrykk. Maleriene hadde ofte bladgull - både som bakgrunn og i motivene, og gjerne med ett hovedobjekt eller symbol i bildet. Blomster er et gjennomgående tema i hennes malerier, og bildene har også blitt kalt blomsterstrødde trosbekjennelser.


Gjennom bokillustrasjoner og malerier oppnådde hun stor anerkjennelse.

Knoffs arbeider vitner om inspirasjon fra orientalsk kunst, særlig asiatisk folkekunst, en levende interesse for middelalder, og også for førkristen kultur. Mange elementer i hennes kunst kan også spores tilbake til ikoner, og til gamle illuminerte manuskripter.



Ole Marius Jørgensen er mest kjent for sine omhyggelig iscenesatte fotografier. Bruk av teatralsk lys og levende fargekomposisjoner understreker hans arbeid. Jørgensen vokste opp på 80-tallet i Norge, hvor han ble fascinert av den amerikanske popkulturen, gjennom filmer og bøker.

Hollywoods polerte glansbilder satte dype visuelle spor, noe som førte til filmstudier i både Norge og England før han ble fotograf. Alle seriene hans har et sterkt filmatisk uttrykk ved seg.


Kategorier

Arkiv

bottom of page