top of page
Søk

SAMMEN MED TINGENE

12. februar - 6. mars 2022

Elisa Helland-Hansen | keramikk

Bent Vinkler | pilefletting

Svein Hovde | 400 rissemål i prosjektrommet

 

Galleri Zink ønsker velkommen til utstillingen ”Sammen med tingene”, med keramiker Elisa Helland-Hansen og pilefletter Bent Vinkler i hovedrommet, og sosiolog Svein Hovde som viser 400 rissemål i prosjektrommet.


Utstillingen åpnes av gallerist Johan Mæhlum lørdag 12. februar kl. 13.

Musikalsk innslag ved Edvard Erdal på fiolin og Daniel Thorell på cello som gir oss en smakebit på årets kammermusikkfestival.

 

Utstillingen ”Sammen med tingene” ser på skjæringspunktet mellom kunst og tradisjonshåndverk. Formålet med utstillingen er å vise hvor viktig håndverket er i materialbasert kunst, og samtidig utforske kunsthåndverkets rolle i vår tid. Keramiker Elisa Helland-Hansen og pilefletter Bent Vinkler, som både faglig, kunstnerisk, og håndverksmessig er enestående i sine fagfelt, viser sine arbeider parallelt med at sosiolog og foreleser ved Universitetet i Oslo, Svein Hovde, viser 400 rissemål i vårt prosjektrom. Verktøyet brukes til oppmerking eller rissing av streker på et emne, oftest et tremateriale. Hovde har i lang tid fokusert på håndverk og produksjon i sitt virke som foreleser i informatikk, og hensikten med å vise disse to utstillingene parallelt er å skape samtaler rundt håndverkets rolle i kunsten. Hånden berører verktøyet, og bearbeider materialet og gir form til kunstverket som igjen inviterer oss inn i kunstnerens fortelling.Elisa Helland-Hansen har helt siden studietiden ved Bergens Kunsthåndverksskole på 70-tallet hatt en forkjærlighet for berøringskeramikk, keramikk som kan brukes daglig til mat og drikke. Hele hennes produksjon dreier seg om bruksgjenstander, og forholdet mellom funksjon og form, farge og overflate, og sosial og kulturell kontekst. Med utgangspunkt i dreiehåndverket søker hun etter sitt eget uttrykk i balansen mellom formuttrykk, glasurbruk og taktile kvaliteter.Bent Vinkler har sitt utspring i en sterk kunsthåndverkstradisjon, og bearbeider naturens former og materialer i sin kunst. Han arbeider i hovedsak med piletreet, salix, og forbinder tradisjonelt kurvmakerhåndverk med overraskende former til kurver og skulpturer med behørig respekt for naturmaterialets egenart. Som Vinkler selv uttrykker det: ”pilen er min mester”.


”Jeg arbeider med naturens uendelige enkelhet, og forsøker å se og merke dens struktur og rytme, storm og stillhet.”

 

Sammen med tingene - når kunsten møter håndverket

Kunstnersamtale fredag 11. februar kl. 18 - Inngang kr. 100


Velkommen til kunstnerasamtale på Galleri Zink, med keramiker Elisa Helland-Hansen, pilefletter Bent Vinkler, sosiolog Svein Hovde, leder ved Norsk Håndverksinstitutt Eivind Falk og konservator ved Lillehammer Kunstmuseum Cecilie Skeide. En samtale om skjæringpunktet mellom kunst og håndverk.

Arrangementet koster 100 kr per person, enkel bevertning inkludert.


Kun 25 plasser! Påmelding til Johan Mæhlum på tlf 48 19 23 03 (ring eller sms)


Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page