top of page
Søk

Ronny Bank | Dølajazz 2022

8. - 30. oktober 2022

 

Galleri Zink ønsker velkommen til årets Dølajazzutstilling med Ronny Bank!

Utstillingen åpnes lørdag 8. oktober kl. 13.00. Musikalsk innslag ved saksofonist Håkon Kornstad.


"Pablo Picasso sa en gang “Good artists copy, Great artists steal”, som i prinsippet betyr at du kanskje ikke er den første til å prøve noe, men du gjorde det så bra og gikk så inn i det at til slutt så tenker alle på deg når de ser den stilen. Picasso, Liechtenstein, Monet, Warhol og Van Gogh begynte kanskje ved å kopiere og å la seg inspirere av andre, men til slutt stjal de det helt.


Man kan si og tenke hva man vil om tegneserier, men bare tenk hvor viktig dette, tegneseriene, har vært for folk! At selv nå, 50 år etter hans død, er Walt Disney kanskje det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det ville i det hele tatt være vanskelig å forestille seg en verden uten det han og andre med ham skapte. Deres verden, formet min verden. Så enkelt er det!


Jeg blir ofte spurt "Hvorfor maler du Mikke Mus og Fantomet?"…

Jeg jobber ikke med verken Mikke Mus, Fantomet, Batman, Sølvpilen eller noen av de andre velkjente tegneseriefigurene, men med betydning de og tegneserienes verden hadde på meg gjennom min egen barndommen, og ikke minst hvilken betydning det fremdeles har for meg!


Jeg karikerer, parodierer og skildrer opplevelser og historier, og fletter det hele sammen med minner fra min egen barndom og samtiden vi lever i. Jeg leker med følelser som fremdeles vekker tanker hos meg, glemte minner, fantasiene og dagdrømmene jeg gikk rundt med som barn. Jeg leker med det barnet som fremdeles er igjen av meg, den opprinnelige meg, fra den gangen da jeg bare var en liten gutt.


Alle mine arbeider er inspirert av 60-, 70- og 80-tallets tegneserier, tegneseriehelter, popkultur, samt erfaringer fra min egen barndom.


Som sagt, deres verden formet min verden!"(The End)- Ronny Bank


Kommentare


Kategorier

Arkiv

bottom of page