top of page
Søk

Påskeutstilling 2024

23. mars - 21. april


Velkommen til utstillingsåpning med Yngve Henriksen og

Vegard Stalsberg lørdag 23. mars kl. 13. Utstillingen Åpnes av Arkitekt Viggo Ditlevsen. 

Enkel servering.

Yngve Henriksens bor og lever i Lofoten, hvor den mektige naturen er hans viktige inspirasjonskilde. I maleriene bearbeider han opplevelser, inntrykk og erfaringer. Maleriene blir hans samtid, hans historier og hans minner. Henriksen ser etter poesien i hverdagen og i landskapet. Han opplever landskap som mektig både fysisk og mentalt, basert på egne erfaringer, men samtidig er det naturen og landskapet vi alle er en del av. Hvert av maleriene i utstillingen har sin egen historie, men du som betrakter ser og opplever dem basert på dine egne minner og referanser. Billedspråket til Henriksen befinner seg i et grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Han har ulike måter å nærme seg det å male på. Maleriene kan være basert på skisser, men også være spontane. Disse ulike veiene gir ulike prosesser og resultater. Henriksens kunstuttrykk er en bearbeiding av landskap og et levd liv. Det at et kunstverk er laget av en hånd og et temperament betyr noe for ham.

Yngve Henriksen er en av våre aller viktigste stemmer i vår samtidskunst i dag.


Vegard Stalsberg ville i år ha blitt 75 år nå i april. 

Han bodde i Bruselia på Tretten. Som kunstner arbeidet han hovedsakelig med malerier, tresnitt og akvareller. Utdannelsen hadde han fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo. Han var aktiv utstiller, og bildene hans er innkjøpt av blant annet Lillehammer Kunstmuseum, Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet. Hans liv var i og med kunsten, hvor han alltid var til stede i sitt kunstneriske virke og hans store arbeidskapasitet var enestående. Hans nysgjerrighet på å utvikle sitt kunstneriske arbeid var alltid en viktig drivkraft. 


Det var Vegard som var artisten blant oss. Nå tenker jeg på ham som en personlighet med sterke meninger. Han etterlot seg et tomrom, livet ble annerledes da han døde. Jeg savner han veldig og tenker på han hver dag, sier Rolf Nerli.


Vegard hadde ett brennende engasjement for sine medmennesker som kunstlærer på Nansenskolen og ikke minst en viktig inspirator for alle rundt seg.Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page