top of page
Søk

Anne Kristine Thorsby

 

Vinterspillutstilling 2024

10. februar - 25. februar

 
Galleri Zink har gleden av å presentere årets Vinterspillutstilling med Anne Kristine Thorsby. Utstillingen åpner lørdag 10. februar kl. 13.00 med musikalsk innslag ved Edvard Erdal.

Utstillingen åpnes av varaordfører Jytte Sonne.

 

 «Naturen er min store inspirasjonskilde og jeg oppsøker ofre steder hvor naturen er tett innpå for å fange inntrykkene.  

Til Vinterspillutstillingen jobber jeg også med visuelle virkemidler i maleriet som kan overføres til musikk. Musikk strekker seg over tid. Maleriet strekker seg over en lerretflate. Dynamikk i musikk i overført betydning dynamikk i billedflaten.»


 

Billedkunstner Anne Kristine Thorsby, 1962, er født og oppvokst i Oslo. Utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo. Bor på Lillehammer.

Hun er lansert internasjonalt med separat utstilling i New York og Stockholm. Samt deltatt på utstilling i London, Kiel, Firenze og NY.

Hun har mottatt flere stipend og hatt flere offentlige utsmykkingsoppdrag. 

Innkjøpt av bl.a Justisdepartementet, Veidekke AS og Norsk Hydro. 

«Naturen er min store inspirasjonskilde og jeg oppsøker ofre steder hvor naturen er tett innpå for å fange naturinntrykkene. 

På atelieret bearbeider jeg materialet, en sammensmelting av inntrykk, stemninger og fornemmelser. Et indre landskap vibrerer sammen med resonansen av gjenkjennbar natur.

Jeg jobber både med maleri og litografi. Bruker sparkler og oljemaling på lerret, for å oppnå strukturer og liv i flaten. Opptatt av å formidle energien som naturen gir».

Thorsby har hatt mer enn 70 separatutstillinger og hennes litografier er i kommisjon i mange av landets gallerier. 

Hun har mottatt svært gode anmeldelser for sine utstillinger. "Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til." Morgenbladets kunstanmelder Tommy Olsson.

Medl av NBK,BOA og BKI.


 

Utstillingskatalog Vinterspill

Vinterspill AKT katalog
.pdf
Last ned PDF • 54.48MB

Comments


Kategorier

Arkiv

bottom of page