top of page
Søk

Sommerutstilling Røisheim

18. juni - 28. august 2022

 

Velkommen til sommerutstilling i Stabburet på Røisheim Hotell med Anne Kristine Thorsby og Johan Mæhlum. Utstillingen åpnes lørdag 18. juni kl. 18.00.Den ville uberørte naturen er et utømmelig tema i arbeidene til Anne Kristine Thorsby. Jotunheimen har alltid vært en stor inspirasjonskilde i både hennes malerier og litografier. Hun formidler naturen energifullt og samtidig følsomt og inderlig.


Johan Mæhlum viser som sitt hovedverk på utstillingen en installasjon som består av hester i keramikk. Hestene bærer med seg sine sterke minner og erindringer fra sine liv. Alle er tilsynelatende like, men de bærer på sin egenart og individualitet. Flokken speiler vår menneskelighet i møte med alle hestene. I utstillingen blir hver enkelt hest tydelige fortellinger hvor vi kan betrakte og kjenne på de ulike personlighetene i møte med flokken.


 

Røisheim – et tradisjonsrikt sted i Bøverdalen for de kresne og eventyrlystne


Røisheim ligger ved Sognefjellsveien ca. 15 km vest for Lom. Stedet har siden 1858 vært skysstasjon og et naturlig stoppested på veien mellom Lom i øst og Luster i vest. Sognefjellsveien er Norges høyeste fjellovergang og veien er vinterstengt til ca. 1. mai. Veien fra Lom til Røisheim er alltid åpen.


Vakre Røisheim er en gammel skysstasjon med tilsammen 14 fredede hus i tunet. I tillegg er Nepehuset og den gamle smia fredet – de ligger litt i utkanten av tunet. Noen hus er fra 1700-tallet. Stedet har lang tradisjon i å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister – enten de ønsker seg til toppen av tindene i Jotunheimen eller søker den gamle og vernede skysstasjonens atmosfære og berømte, gode mat. Vertskapet sørger for at gjestene blir tatt hånd om på aller beste måte.


Les mer på roisheim.no

留言


Kategorier

Arkiv

bottom of page